Besøg i arkivet d. 21/9 2023

Billedet herover er foto af alle gæsterne foran huset idagens anledning!

Nordborg Lokalhistoriske Arkiv lagde lokaler til et historisk møde.

I starten af 70 erne flyttede Bjørn til Sidney i Australien. Han stammer fra Svenstrup, hvor han også gik i skole, for senere at gå i realskolen i Havnbjerg. Der har igennem årene ikke været den store kontakt ud over de familiemæssige tilknytninger.

Gunnar fra arkivet i Nordborg, som kender familien og har skrevet en del med Bjørn ville gerne mødes med ham næste gang ”du kommer til Danmark”.

foto. Bjørn Bruncke og Gunnar Dahl

Hvad Bjørn dog ikke vidste var at Gunnar i mellemtiden havde kontaktet flere af de gamle venner og langsom opstod ideen om, at gøre dette møde til et gensynsmøde. Ved fælles hjælp blev der torsdag arrangeret et møde på Lokalhistorisk Arkiv i Nordborg.

Fra hele landet og sågar Norge, kom gamle venner og bekendte til Nordborg og blev bænket i det store mødelokale og gensynsglæden var stor. Mange havde ikke set hinanden siden skoletiden. Snakken gik lystigt og mange af de gode gamle historier blev udvekslet.

Omsider kom Bjørn, kørt hertil af ”lillebror” – døren til lokalet var lukket og først da en af de tidligere medlemmer af bandet Blue Stars (som Bjørn også havde været medlem af) spillede bandets kendingsmelodi, begyndte det at gå op for Bjørn hvad der var gang i. Da døren blev åbnet og Bjørn så alle sidde spændte og vente på ham blev gensynsglæden helt overstrømmende. Naturligvis skulle der lige sættes navn på alle og med lidt hjælp fra alle, blev det en lidt bevægende sammenkomst. Gamle venner havde sørget for forplejning. Der er ingen tvivl om at der ligger mange historier gemt som de lokalhistoriske arkiver i både Nordborg og Svenstrup/Stevning vil få gavn af fremover. Der blev sat navne på mange billeder fra begge arkiver. Der blev udvekslet historier, billeder, mailadresser og kontakter. Meget materiale fra de enkelte blev afleveret til arkivet.

Alle der deltog kunne dog berette om at det var et fantastisk godt alsisk sprog som Bjørn beherskede. En enkelt kommentar fik dog ekstra mange smil frem på alle – det var da Bjørn sagde:” I am overwehlmed”.

Ref. Jan Larsen