Om arkivet

Vi blev oprindeligt etableret som arkiv i 1973 for den dengang nyetablerede Nordborg kommune. Det vil sige Egen sogn, Svenstrup sogn, Havnbjerg sogn, Oksbøl sogn og Nordborg sogn. Vi har derfor indsamlet mange arkivalier fra disse sogne, indtil der blev etableret selvstændige arkiver i Egen, Svenstrup, Oksbøl og Holm. Vores nuværende indsamlings-område er derfor Elsmark, Brandsbøl, Havnbjerg, Lavensby, Langesø, Nordborg og Pøl.

Men du kan altid aflevere på et lokalhistorisk arkiv – vi sørger for at videregive til det rette arkiv.

På arkivet er vi 12 frivillige medarbejdere, som kan/vil hjælpe dig, når du søger oplysninger om ejendomme og/eller personer inden for vores dækningsområde.

Vi har kirkebøger og folketællinger, du kan anvende. Vi har adskillige beskrivelser af “Nordborg fra hus til hus”, omkring ejerskabet gennem tiderne. Vores Web database indeholder for tiden 80200 personer, se under slægtsforskning i bjælken øverst på siden!

Mange registrerede arkivalier i Arkivet kan findes på arkiv.dk

Vi kopierer, scanner og affotograferer efter ønske, så det er muligt at arbejde her med din slægtsforskning når vi har åbent.

Vi giver gerne skoleklasser, foreninger og lign. en lille historisk rundtur i Nordborg. Vi slutter af på arkivet og viser nogle af de effekter vi har samt billeder fra tidligere tider! (tager omkring 1½-2 timer, kontakt os for aftale)

Har du nogle gamle dokumenter og billeder af lokalhistorisk interesse, tager vi gerne imod dem til registrering.

Åbningstider: se nederst på siden.

Arkivet er placeret på Løjtertoft 32, 6430 Nordborg

Vi er med i paraplyorganisationen for Sønderborg Kommunes 18 Lokalhistoriske Arkiver.
Besøg dem på http://www.skla.dk/
Vi gemmer på fortiden til fremtiden