Hans Jørgen Skov

Skrevet af Gunnar Dahl
Enhver teenager fra tresserne husker tydeligt radioprogrammerne »Mellem lektierne«, »For de unge« og ikke mindst »Efter skoletid«.
Her kunne lytterne ønske et musiknummer med f.eks. Elvis Presley, Cliff Richard, Pat Boone og mange flere. Det var popmusikken som gjorde sit indtog i Danmarks Radio med oprettelse af den nye kanal »Musikradioen«, som senere blev til P3.
Musikken kom ud af skrattende højttalere fra en transistorradio, fyldt med Hellesens blå batterier. Enkelte lyttere skulle lige efterprøve, om speakeren nu også kom fra Als. Der kom så nogle alsiske gloser efterfulgt med et »Mojn«. Den var god nok.
Den populære pladevender i programmet hed Hans Jørgen Skov og kom såmænd fro Nørborre. Hans Jørgen blev født i Nordborg, Holmgade 7, den 10. juli 1941, som nummer 3 af en børneflok på 4.
Kirsten, Lisbet, Hans Jørgen og Knud
Det var fra Holmgade familien Skov drev bagerforretning i 2 generationer. Lisbet fortæller at lillebror blev kaldt Hanse i familien og at han var meget aktiv fra barnsben. Hun husker blandt andet krigens sidste tid, foråret 1945, hvor han jo blot var 4 år gammel. De tyske soldater der boede på Nordborg Slot marcherede i gaderne og en dag kom de forbi bagerbutikken, syngende deres velkendte fædrelandssange. Der stod lille Hanse og råbte så højt han kunne: »No æ det snart slut mæ det skrolen«
…….

Resten af historien kan du læse i vores Årsskrift 2020 ( koster kun 50,-Kr), kontakt arkivet i åbningstiden, se informationer nederst på siden.