Interneret i ”eget” land.

Teksten er redigeret fra ”Mit livs erindringer”,
nedskrevet af Nicolai Frederiksen.
Da krigen brød ud den 1. august 1914, var der en hel del danske mænd i Sønderjylland, der blev interneret. Her i området var det Peter Grau, Pøl, Laurits Ågesen, Himmark, dyrlæge Hans Petersen, Guderup, Hans Eriksen, Almsted, hjuler Hans Christiansen, Hundslev og Nicolai Frederiksen, Oksbøl. De blev hentet den 3. og 4. august af politiet og indsat hos Nielsen i ”Kasjotten” i Nordborg. Nicolai blev hentet den 4. august om middagen, hvor han var ved at spise sin mad. Politibetjent Schneider sagde : Ja, Klåj, du muss mitkommen, men han fik da lov at spise færdig.
Opholdet var udmærket, sengene i cellerne var gode og en stor del af tiden tilbragte de oppe i Nielsens stue og blev behandlet næsten som indbudte gæster.. Den 5. august efter middagsmaden kom Nielsen op til dem og underholdt sig længe med dem. Han havde en kasse cigarer under armen og dem lod han stå, da han gik og så blev der ellers pulset på livet løs. De holdt godt øje med, om der kom nogen, for så skulle de være i cellerne.

Retsfængslet på Ridepladsen 8 i 1910

Udsnit fra vores Årsskrift 2017 omhandlende ”Mit livs erindringer”,
nedskrevet af Nicolai Frederiksen.

Kom ind på arkivet og læs fortsættelsen, eller køb det!