Nordkoppel

Nordkoppel
En spændende beretning om hvordan den tyske marine under 2. verdenskrig, med kommandant Prinzhorn i spidsen, beslaglagde Nordborg Slot og indrettede det til træningslejr for tyske frømænd, der øvede dykning, kamptræning, sprængning og landgangsøvelser.
Det er i denne bog lykkedes forfatteren, Martin Reimers, at afdække sammenhængen mellem Nordborg Slot og værnemagtens træning af tyske Marine-EinsatzKommando-soldater. Nyt på dansk er også fortællingerne om de livsfarlige sabotageaktioner, som Prinzhorn og hans mænd gennemførte i det brændende Europa bag fjendens linjer.
Den rigt illustrerede bog indeholder en række historier om lokalbefolkningens oplevelser med de tyske soldater og om de tyske genstande, der blev reddet ud fra slottet og fisket op af Nordborg Sø, da krigen var slut.

Historierne bygger på informationer fra øjenvidner, bl.a. Thorkild Demuth, Johannes Diederichsen, Hermann Thomsen, Gunnar Hounsgaard og Erik Manthei Nielsen.

Link til pdf versionen af bogen: Nordkoppel