Bogudgivelse: Christen Bonde om 1. Verdenskrig

Christen Bonde: En fortælling om 1. Verdenskrig

Det er efterhånden et særsyn at en bogudgivelse – hvor sønnen til forfatteren (som var Dansksindet Sønderjysk Krigsdeltager i 1. Verdenskrig) udgiver faderens fortælling.

Baggrunden for denne udtalelse er, at et længe næret ønske fra Arne, har været at udgive hans fars erindringer fra Verdenskrigen 1914 – 1918. Disse erindringer har Christen Bonde (Arnes far) efterladt sig i form af et håndskrevet værk. Ud over Christens beretninger og personlige breve, er bogen krydret med både billeder, avisudklip, kort og egne tegninger.

Arne fik opfordringen af en bekendt som synes, at han skulle kontakte Museumsinspektør Renè Rasmussen fra Museet Sønderborg Slot. Denne kontakt skulle vise sig at udmønte sig i endnu en opfordring, idet Renè Rasmussen udtalte; ”Det er min klare opfattelse, at erindringerne fortjener at blive læst og kendt af et bredere publikum”.

Der er trukket på frivillig arbejdskraft og selvfølgelig også professionelle, til de mere tekniske udfordringer og selve trykningen.

Bogen bliver udgivet i forbindelse med Museum Sønderjyllands arrangement: I Den Store Krigs spor – Historiens Dag, på Sønderborg Slot, lørdag d.11. november 2023. Ud over den flotte udstilling vil der også være mange andre arrangementer på slottet (se mere på : https://msj.dk/).

Arne Bonde og Rene Rasmussen

Nordborg Lokalhistoriske Arkiv deltager med en stand på dagen hvor bogen kan købes. (vejledende pris 180.- Kr.)
( Arne vil signere bogen, fra 11.00 – 14.00). Det originale manuskript fra 1936 vil også kunne ses.

Arne Bonde, søn af Christen Bonde der deltog i 1. Verdenskrig

Christen Bondes erindringer udgives med støtte fra:

Ligeledes har Nordborg Lokalhistoriske Arkiv støttet, såvel som flere private sponsorer.

Fredag d. 17. november kl. 14 – 17 er der en reception for bogudgivelsen i arkivets lokaler på Løjtertoft i Nordborg.

Tekst og foto: Jan Larsen